Passa al contingut principal

Sí, estic de vaga! a pesar dels sindicats.


29 de novembre de 2018, vaga a l'ensenyament públic de Catalunya per dir prou a les retallades. Les mestres i els mestres fem vaga per demanar una baixada de ratios i a més a més per recuperar el poder adquisitiu que em perdut al llarg els últims anys. Fem vaga per millorar l'educació pública. La de tots!

Sobren els motius! No hi ha cap dubte. Però tenim un "problema". El proper 12 de desembre, tot el personal públic de Catalunya està convocat a un altra vaga per reclamar aquella paga extra que ens van treure ja fa molt de temps...  I tots ens hem fet la mateixa pregunta: tan difícil era fer coincidir les dos vagues?

Aquesta pregunta s'ha escoltat a pràcticament totes les escoles de Catalunya. Per què USTEC i CGT fan vaga el 29 de novembre i CCOO i l'UGT la fan el 12 de desembre? No és millor concentrar-ho tot el mateix dia per acumular una major quantitat de gent i per tant tenir més ressó als mitjans de comunicació?




Bo, sembla que ha estat molt difícil posar-se d'acord. Els sindicats han deixat de ser sindicats, i a l'igual que a la política, cadascú ha mirat pels seus interessos i s'han oblidat de l'objectiu real: la lluita conjunta per millorar l'educació!

A més a més, i després d'haver-los fet la pregunta via twitter, ells ho han acabat confirmant... i s'han possat a discutir entre ells:



Els sindicats es troben en el punt de mira des de fa molt de temps, i moltes vegades de manera injusta, però actuacions com aquesta no fan més que posar en dubte el seu treball. Esperem que sàpiguen rectificar i això no torne a pasar, encara que, tenint en compte les seues últimes actuacions, no les tinc totes...

"No faig vaga, no té cap sentit"


Com cada any, quan una vaga s'apropa, els treballadors comencen a valorar què fer.  Cadascú és lliure i té motius personals per seguir-la o no. Tots tenim el dret de fer vaga, però també el de no fer-la.
El que realment no entenc és a tota aquella gent que diu: jo vull fer vaga, però no la faig perquè no serveix per a res.

I jo, cada vegada que escolte aquest comentari pense el mateix: si tots la férem, sí que seria útil.

No és el mateix fer una vaga amb un 30-40% de seguiment, que fer una vaga amb el 90% de seguiment. Si la gent decideix anar a treballar, el sistema no para, tot funciona pràcticament amb total normalitat, i la Generalitat (o l'òrgan competent) acaba estalviant els diners de totes aquelles i aquells que han fet vaga. És a dir, "la banca gana". Però, què passaria si un 90% fera vaga? l'escola no podria funcionar, i per tant, les families s'haurien de fer càrrec dels alumnes. Mares i pares haurien de quedar-se a casa per cuidar als fills i per tant faltar al seu lloc de treball (o arribar tard fins que troben alguna sol·lució). Per tant, problema a la vista!

Aquest problema es multiplica quan es convoca una segona vaga. Una segona paralització del sistema els pot fer molt de mal, i per tant, les opcions de començar una negociació són més grans. Una vaga ha de fer mal (o això penso jo). Una vaga que no molesta perd el seu sentit.

Fer vaga és una manera de dir prou. A dia de hui, l'única que tenim. I què necessitem? Unió! de totes i tots! Mares, pares, alumnes, mestres i com no, sindicats! Tots junts perquè a tots ens interessa lluitar per el nostre futur.










Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Futbol i educació, educació i futbol.

No hi ha cap dubte que el futbol és molt passional. Que molts de nosaltres utilitzem el futbol per a desconnectar, alliberar-nos del dia a dia, no pensar en la feina o símplement passar una bona estona. Totes i tots ens enfadem o ens alegrem quan el nostre equip guanya o perd... i per què no dir-ho, algun insult que altre se'ns ha escapat. Jo porte molts anys anant a Mestalla, i com a tots, més d'una vegada he dit allò que no s'havia de dir... fins que un dia, diumenge a les 12h. i amb el camp ple de xiquets i xiquetes (no cal dir que el diumenge al matí és un horari molt familiar) vaig entendre que al futbol s'havia de ser educat. Recorde la cara d'alguns dels xiquets que tenia al meu voltant quan algú insultava a l'arbitre o a la mare d'algun jugador. Elles i ells no entenien res, inclús es sentien incòmodes. Des d'aquell dia, i ja fa molts anys, procure ser respectuós amb l'arbitre i/o els rivals. Però clar, al camp hi ha molta gent i això

Reflexió sobre la Vaga d'Educació de 5 dies: polítics amb poca educació!

El mes de març ha sigut un mes molt reivindicatiu, i és que l’actual govern català, i en concret, el seu conseller d'educació Josep Gonzàlez-Cambray , han aconseguit allò que ningú era capaç, ajuntar a tots els sindicats!! Després de tants anys de retallades i mentides , l a comunitat educativa ha dit prou, i per això, es van convocar 5 dies de vaga , amb un alt seguiment als carrers de Barcelona.  Però una vegada finalitzada aquesta vaga, és l’hora de reflexionar. Tenim els polítics que mereixem? És la classe política respectuosa amb els ciutadans als quals representen?  Quan un col·lectiu, sigui el que sigui, convoca una vaga, significa que no estan contents amb les decisions preses pels seus representants. Significa, que inclús havent guanyat les eleccions, la feina feta no contenta als treballadors, per tant, l’obligació dels polítics hauria de ser, com a mínim, escoltar allò que els manifestants estan demanant. En conseqüència, i tenint en compte que normalment les manifestaci

M'està passant...

Imagineu que a Espanya els Mestres gaudiren d’un dia de festa després de les reunions o tutories amb mares i pares. Es més, imagineu que durant els dos dies de duració d’aquestes reunions no hi haguera escola. Què vos sembla? Jo no m’ho he pogut imaginar. Podria ser motiu de mega conflicte nacional. Crear una guerra civil entre mestres i els seus simpatitzants, contra la resta de la població... un conflicte social quasi a l’altura del de Catalunya. Es més, si es fera un referèndum per debatre aquesta possibilitat, estic segur que el NO guanyava amb molta claredat. Però sabeu què? Està passant! M’està passant! Hui és el segon dia de Conferències al districte escolar on estic treballant. Què són això de les Conferències? Dos vegades a l'any es realitzen les  Conferences  amb famílies, que no és altra cosa que allò que nosaltres coneguem com  Tutories o Reunions amb Mares i Pares. Durant dos dies, dimecres i dijous, ens reunim una a una amb totes les famílies dels nostres