Passa al contingut principal

Realment importa l'educació a Espanya?

Sistema Educatiu, mestres, política lingüística, lleis educatives... L'educació sempre ha estat al punt de mira dels ciutadans i els mitjans de comunicació.

La professió de mestre o professor està cada vegada més infravalorada. Es parla més de les vacances que tenim, o del nostre sou, que del recursos dels que disposem, o el valor que tenim per a la societat. A més, sembla que totes i tots podem posar en dubte la feina del mestre (que si ha suspès al meu fill o filla, que si envia deures i això ja no està de moda, que si no envia deures a casa...), i actualment tot el món està capacitat per criticar o posar en dubte la nostra tasca.

Però poques vegades parlem de com el sistema polític dificulta la tasca dels docents. Poc es parla del pacte educatiu que per cert, s'ha tornat a trencar. Poc es parla de les multiples lleis educatives que cada partit elabora sense tenir en compte a la comunitat educativa... d'això no parlem.

Però fent una ullada als periòdics més llegits de l'estat espanyol, m'he emportat una sorpresa (en realitat no ha estat cap sorpresa, perque ja m'ho imaginava). Cap dels periòdics que he visitat, porta una secció anomenada EDUCACIÓ al sen encapçalament. I això que he trobat tot tipus de seccions, i he de dir que molt variades: 


No vull dir que les entrades que hi ha als diferents periòdics no són importants, però si que em sorprèn que un dels pilars bàsics de la nostra societat, i amb tanta importància com és l'educació, no tinga cap espai entre tots aquestos periòdics... 

Pot ser l'educació no importa tant com es predica quan interessa... pot ser l'educació tan sols és una ferramenta política per a manipular a la societat i crear controvèrsia... no ho sé. Però el que tinc molt clar és que l'educació és molt més important que la majoria de les coses que s'escriuen o diuen diàriament a un mitjà de comunicació.

Possiblement, un país que cuidara més la seua educació, no tindría el problemes que actualment pateix la nostra societat. Ja que una societat educada sempre serà una societat més capacitada. 

Capçaleres dels periòdics més llegits de l'estat espanyol a data de 29 de març de 2018

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Futbol i educació, educació i futbol.

No hi ha cap dubte que el futbol és molt passional. Que molts de nosaltres utilitzem el futbol per a desconnectar, alliberar-nos del dia a dia, no pensar en la feina o símplement passar una bona estona. Totes i tots ens enfadem o ens alegrem quan el nostre equip guanya o perd... i per què no dir-ho, algun insult que altre se'ns ha escapat. Jo porte molts anys anant a Mestalla, i com a tots, més d'una vegada he dit allò que no s'havia de dir... fins que un dia, diumenge a les 12h. i amb el camp ple de xiquets i xiquetes (no cal dir que el diumenge al matí és un horari molt familiar) vaig entendre que al futbol s'havia de ser educat. Recorde la cara d'alguns dels xiquets que tenia al meu voltant quan algú insultava a l'arbitre o a la mare d'algun jugador. Elles i ells no entenien res, inclús es sentien incòmodes. Des d'aquell dia, i ja fa molts anys, procure ser respectuós amb l'arbitre i/o els rivals. Però clar, al camp hi ha molta gent i això

Reflexió sobre la Vaga d'Educació de 5 dies: polítics amb poca educació!

El mes de març ha sigut un mes molt reivindicatiu, i és que l’actual govern català, i en concret, el seu conseller d'educació Josep Gonzàlez-Cambray , han aconseguit allò que ningú era capaç, ajuntar a tots els sindicats!! Després de tants anys de retallades i mentides , l a comunitat educativa ha dit prou, i per això, es van convocar 5 dies de vaga , amb un alt seguiment als carrers de Barcelona.  Però una vegada finalitzada aquesta vaga, és l’hora de reflexionar. Tenim els polítics que mereixem? És la classe política respectuosa amb els ciutadans als quals representen?  Quan un col·lectiu, sigui el que sigui, convoca una vaga, significa que no estan contents amb les decisions preses pels seus representants. Significa, que inclús havent guanyat les eleccions, la feina feta no contenta als treballadors, per tant, l’obligació dels polítics hauria de ser, com a mínim, escoltar allò que els manifestants estan demanant. En conseqüència, i tenint en compte que normalment les manifestaci

M'està passant...

Imagineu que a Espanya els Mestres gaudiren d’un dia de festa després de les reunions o tutories amb mares i pares. Es més, imagineu que durant els dos dies de duració d’aquestes reunions no hi haguera escola. Què vos sembla? Jo no m’ho he pogut imaginar. Podria ser motiu de mega conflicte nacional. Crear una guerra civil entre mestres i els seus simpatitzants, contra la resta de la població... un conflicte social quasi a l’altura del de Catalunya. Es més, si es fera un referèndum per debatre aquesta possibilitat, estic segur que el NO guanyava amb molta claredat. Però sabeu què? Està passant! M’està passant! Hui és el segon dia de Conferències al districte escolar on estic treballant. Què són això de les Conferències? Dos vegades a l'any es realitzen les  Conferences  amb famílies, que no és altra cosa que allò que nosaltres coneguem com  Tutories o Reunions amb Mares i Pares. Durant dos dies, dimecres i dijous, ens reunim una a una amb totes les famílies dels nostres